Ajuntament de L'Hospitalet
A causa de les mesures de contenció decretades els actes d’agenda es veuran cancel·lats fins a nou avís.

Exposicions

RSS
 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de L'H Interactiva (nova finestra)
  des del 19 de juliol
  Una ciutat a les teves mans.
  Una ciutat smart a l’alçada de la seva ciutadania.
  Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :) 
 • Veure imatge de Exposició: La taula periòdica (EXPOSICIÓ AJORNADA) (nova finestra)
  del dijous 31 d'octubre de 2019 al divendres 19 de juny de 2020
  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2019

  Quan el rus Dmitri Mendeléiev va publicar en 1869 la seva taula periòdica, va ordenar els elements químics coneguts en la seva època, d'acord amb les característiques dels seus àtoms.
  El seu treball va obrir la porta a endinsar-nos al món d'aquestes matèries constituents d'absolutament tot el que ens envolta. La taula periòdica, o sistema periòdic dels elements, és una ordenació en una graella o taula dels 118 elements químics, de menor a major nombre atòmic, de manera que s'aconsegueixen agrupacions d'elements amb propietats atòmiques, físiques i químiques semblants i variacions contínues d'aquestes propietats.

  ATENCIÓ: PRORROGADA FINS EL 19 DE JUNY DE 2020
 • Veure imatge de Metròpolis de ciutats. Repensar l’urbanisme metropolità. (nova finestra)
  del dijous 13 de febrer al diumenge 26 d'abril
  L'exposició posa a l'abast dels ciutadans el coneixement produït fins ara per seguir avançant en el desenvolupament mediambiental, social i econòmic del territori. En la primera part, els continguts volen fer comprendre la realitat actual de la metròpolis, així com evidenciar el canvi de paradigma que dóna peu a replantejar el model metropolità a través del pla director urbanístic.
 • Veure imatge de Com apendre a deixar de pintar (nova finestra)
  del dijous 5 de març al dimarts 7 d'abril
  Subsòl . Art Contemporani

  Artistes:
  Hadaly Villasclaras,
  Lola Zoido,
  Paula García-Masedo,
  Jan Monclús,
  Fabià Claramunt.

  Comisariada per: Eladio Aguilera
 • Veure imatge de Arranz-Bravo a la col·lecció Bassat (nova finestra)
  del dimarts 10 de març al diumenge 24 de maig
  La fundació Arranz-Bravo presenta una exposició de les obres de l’artista del fons d’art del publicista Lluís Bassat. És una de les col·leccions més importants d’obra del pintor barceloní en l’àmbit espanyol, amb més de 50 obres entre pintures, escultures i obra sobre paper.
 • del divendres 13 de març al dilluns 13 d'abril
  Us comuniquem que el Centre d’Art Tecla Sala romandrà tancat i queden suspeses totes les activitats programades
  L’agenda cultural de L’Hospitalet s’ha vist afectada per l’evolució del coronavirus amb la desconvocatòria d’activitats i el tancament d’equipaments. Es tanquen les vuit biblioteques, l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, els Centres Culturals, Torre Barrina, Museu de L'Hospitalet, Centre d’Art Tecla Sala, Fundació Arranz-Bravo, Teatre Joventut i l’Auditori Barradas.

  Aquesta situació es mantindrà per un període mínim de quinze dies i s’anirà actualitzant en funció de les informacions de les autoritats sanitàries.

  Fotografia d'Adrià Goula, 2018

 • Veure imatge de Sota l'Ossa Major. Àngels RibéEn el marc del festival LOOP Barcelona (nova finestra)
  del dissabte 14 de març al diumenge 31 de maig
  Prenent com a punt de partida la novel·la autobiogràfica L’enamorat de l’Ossa Major de l’escriptor polonès Sergiusz Piasecki, l’exposició ofereix, en clau de present, una lectura del treball d’Àngels Ribé que incideix en una de les seves principals línies d’investigació: la connexió emocional amb la natura.
 • Veure imatge de Fantasma ’77. Iconoclàstia Espanyola (nova finestra)
  del dissabte 14 de març al diumenge 12 d'abril
  Les nou estàtues eqüestres de Franco són la història d’una imatge truncada el 1977, quan es va promulgar la Llei d’amnistia, encara vigent. El model de les escultures quedava amnistiat. De llavors ençà aquells cavalls de bronze han pres part en una cursa d’obstacles singular. «Fantasma 77» explora la imatge monumental de Franco després de la mort del model i la forma en què l’Estat hi ha bregat.
 • Veure imatge de Exposició de fotografia15+1: La fe sentida (nova finestra)
  del dimarts 31 de març al dijous 30 d'abril
  Quinze van ser les persones d'origen andalús que, en 1977, reunides en un bar del barri de Pubilla Cases de l’Hospitalet i recordant amb nostàlgia les seves processons, van sortir al carrer amb un San José damunt d'una taula per a expressar la seva fe, sentint com els veïns i les veïnes els acompanyaven amb devoció. Van iniciar així l'única processó laica d'Espanya, denominada 15+1, els quinze que la van iniciar i el següent que s'incorpori, el poble, en si.

  Inauguració: 31 de març a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Hanami - Japó (nova finestra)
  Dimecres, 22 d'abril, 18:00 h
  Festa de la flor del cirerer
  ANUL·LAT!! A través d'un tast de te Matcha ens endinsarem dins d'aquest món efímer i fugaç com és el de la flor del cirerer i visualitzarem la bellesa i malenconia del mono no aware (mortalitat de les coses).
 • Veure imatge de Festival Mixtur (nova finestra)
  Diumenge, 26 d'abril
  Diumenge, 26 d'abril de 2020, 12 h. Sala d'actes.
  ACTIVITAT AJORNADA
  La contrabaixista, compositora i improvisadora Joëlle Léandre serà una de les presències més destacades del Festival Mixtur 2020. Léandre és una de les figures més importants de l'escena europea d'improvisació i serà la professora del Taller d’Improvisació Mixtur 2020. En el seu concert dins del Festival, comptarà amb la companyia de dues de les personalitats més destacades de l’escena local d’improvisació: la contundent bailaora Sonia Sánchez, que desborda d’energia en cada actuació, i l’inquiet i polifacètic percussionista Ivo Sans, un dels noms imprescindibles en aquest camp.

 • Veure imatge de Àngels Ribé.Sota l'Ossa Major (nova finestra)
  Dimecres, 29 d'abril
  Dimecres, 29 d'abril, 19 h. Espai 2
  ACTIVITAT AJORNADA

  Presentació del catàleg i visita comentada amb l’artista Àngels Ribé i David Armengol, comissari de l’exposició.
 • Veure imatge de Jordi Lafon. La constant indissoluble (nova finestra)
  del dijous 7 de maig al diumenge 19 de juliol
  Exposició. Del 7 de maig al 19 de juliol. Espai 2 (Cub)
  ACTIVITAT AJORNADA
  Un projecte en el qual l’estructura i la poètica conviuen i ens permeten apropar-nos al vertigen del buit, un buit materialitzat en la reiteració i en la representació evocadora. L'artista diposita la seva mirada sobre una multitud d'objectes, captant-ne la immediata senzillesa i descobrint-hi les empremtes de la matèria i dels seus residus.
 • Veure imatge de Nit dels museus a l'H (nova finestra)
  Dissabte, 16 de maig
  Dissabte 16 de maig. Recinte cultural
  Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el 16 de maig se celebra una nova edició de La Nit dels Museus amb visites guiades a les exposicions i amb una programació paral·lela d’activitats artístiques i visuals.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400