Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

05/04/2020
Alcaldessa

Marín retreu a Torra la gestió de la crisi de la Covid-19 a les residències

L'alcaldessa considera que “s’ha arribat tard i malament” i sense “estratègia ni autoritat”

Celebra que la Generalitat doni suport “ara” a flexibilitzar la capacitat de despesa i inversió dels ajuntaments
L'alcaldessa de L'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha respost la carta que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat als alcaldes de Catalunya. Marín li agraeix la missiva però, alhora,  afirma que ara és moment de centrar-se en la lluita contra la pandèmia.

En la seva resposta, l’alcaldessa fa evident la seva preocupació pel que fa a certs aspectes de la gestió d’aquesta emergència per part de la Generalitat que no funcionen de manera apropiada, com és el cas de les residències. “El més inquietant és, sens dubte, la greu situació de les residències de gent gran, precisament el col·lectiu més vulnerable i colpejat per aquesta crisi sanitària. Malgrat les reunions mantingudes amb el Departament, mai he vist ni una estratègia ni una autoritat definides. En aquesta qüestió s’ha arribat tard i malament, la qual cosa està provocant una gran angoixa als interns, a les famílies i als professionals”, li retreu Núria Marín. L'alcaldessa comenta també que hi ha altres qüestions en aquesta gestió que li generen dubtes, però que ara “toca treballar per superar l’emergència, aprendre dels errors i deixar per més endavant l’anàlisi i la crítica del que no s’ha fet ni de forma eficaç ni diligent”.

Marín afegeix que, sens dubte, cal afrontar plegats el futur: “serà un repte enorme que només podrem afrontar tots junts, des de tots els àmbits de l’Administració, i amb la complicitat també dels sectors econòmic i social. Espero i desitjo que, per fi, tots estiguem a l’alçada quan arribi el moment”.

L'alcaldessa ha transmès al president l'esforç dels ajuntaments per mantenir la continuïtat en la gestió: “no podem parar les nostres administracions si volem una sortida ràpida de la crisi, tant la sanitària com l’econòmica. En el postcoronavirus hem de ser capaços de recuperar l’economia i, alhora, protegir les persones i les famílies que hagin estat més afectades. No ens pot tornar a passar com en el 2008”, afegeix Núria Marín.

Finalment, l'alcaldessa respon al president Torra que, evidentment, farà front comú per reclamar modificacions legislatives que permetin una major capacitat financera, de despesa i inversió als ajuntaments, ja que “aquesta ha estat una de les grans reivindicacions del món local en els darrers anys”. “No podrem recuperar el país si des dels ajuntaments no podem invertir per crear riquesa i activitat econòmica. És per això que valoro molt tenir ara el suport del Govern de Catalunya en aquesta qüestió”, diu Marín.  

Últimes notícies

Veure imatge de Avui se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient (nova finestra)
Veure imatge de Sis carrers seran espais de vianants durant aquest cap de setmana (nova finestra)
Veure imatge de Mostra Virtual de Teatre Aficionat (nova finestra)
Veure imatge de Ajuntament i restauradors treballen per impulsar la reactivació del sector (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400