Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

08/07/2020 12:30:00
Seguretat ciutadana

Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra incrementen els operatius conjunts de vigilància 

Durant l’estiu, s’actua especialment en zones d’alta concurrència per evitar actituds incíviques i arreu de la ciutat per prevenir accions delictives
Veure imatge de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra incrementen els operatius conjunts de vigilància  (nova finestra)

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra estan incrementant aquest estiu els dispositius conjunts de vigilància a la ciutat, que ja van posar en marxa durant l’estat d’alarma per la Covid-19. En aquestes operacions hi participen també efectius de la Policia Nacional.

Els operatius fan especial incidència en la prevenció dels delictes a la via pública i també en el control de les normes de convivència i civisme, en una època de l’any on la ciutadania fa un ús més intensiu de l’espai públic i es fa necessari garantir l’equilibri entre el lleure i el descans del veïnat.

L’increment de la vigilància policial se centra principalment en els espais públics, parcs, places, llocs de més gran concurrència, zones d’oci, bars i terrasses. En alguns casos, com les àrees de la plaça Espanyola i l’avinguda de Severo Ochoa, els operatius es fan diàriament.

També s’intensifica la prevenció, per mitjà de patrulles de districte, de les infraccions penals més habituals, com robatoris i furts, i dels delictes contra la salut pública, com el tràfic de drogues, i s’augmenta la inspecció d’establiments públics, especialment d’autoserveis d’alimentació.

Les actuacions conjuntes dels cossos policials es planifiquen en la mesa de coordinació operativa de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional, que es reuneix setmanalment i analitza el seguiment dels operatius i la resposta a les demandes ciutadanes de seguretat, convivència i civisme.

També està a disposició de la ciutadania i el teixit comercial l’app per a dispositius mòbils de Seguretat Ciutadana de L’Hospitalet, que permet realitzar trucades d’emergència a la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i el 112, així com comunicar incidències i denúncies, amb un sistema de geolocalització que facilita una ràpida intervenció policial.

.

Últimes notícies

Veure imatge de Trobat un refugi de la Guerra Civil durant les obres de construcció de l’Escola Ernest Lluch, a la Torrassa (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet convocarà al setembre 25 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Veure imatge de L'Hospitalet compta des d'avui amb 38 nous agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Veure imatge de Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400