Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

22/10/2019

Serveis

Es reforça l’enllumenat públic d’una cinquantena de carrers

S’executaran ampliacions, modificacions i reforços de les instal·lacions per tal de millorar l’enllumenat i el nivell de confort 

Veure imatge de  Es reforça l’enllumenat públic d’una cinquantena de carrers (nova finestra)
L’Hospitalet continuarà aquest any i el 2020 amb la millora del sistema d’il·luminació de carrers, places i espais públics de la ciutat, després de la gran renovació general de l’enllumenat públic duta a terme l’any passat.

Entre aquest exercici i el proper, l’Ajuntament destinarà més 3 milions d’euros al reforç i la millora lumínica d’una cinquantena d’emplaçaments de tots els barris de la ciutat on s’ha detectat una il·luminació insuficient, per manca de punts de llum o bé per les característiques de les ubicacions.

S’executaran ampliacions, modificacions i reforços de les instal·lacions per tal de millorar l’enllumenat i el nivell de confort d’aquests espais, i garantir així un ambient segur i còmode a la ciutadania.

El projecte també inclou la realització de diversos treballs arreu de la ciutat per adequar les instal·lacions a la normativa vigent i optimitzar els seus nivells de funcionalitat. L’objectiu és assegurar-ne un bon funcionament, actualitzar els equips obsolets i minimitzar riscos.

Dins dels treballs previstos, es faran des de petites actuacions de soterrament i grapat de canalitzacions en façanes fins a projectes de més envergadura, com la renovació integral de l’enllumenat de tota l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan.

Les millores lumíniques arribaran a tots els barris:


Districte I (el Centre, Sant Josep i Sanfeliu)

Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, rambla de Just Oliveras, plaça de l’Ajuntament, carrer Major (plaça de la Constitució-parc de la Remunta), carrer d’Enric Prat de la Riba (davant del Casino del Centre), carrer de Santa Anna, carrer de la Reforma, carrer de Vilardosa, carrer de Femades, carretera del Mig/carrer de Femades, jardins de Casa España, parc de la Serp, carrer de Leonardo da Vinci, carrer del Rei en Jaume, carrer del Rubidi i carrer de Valeta.


Districte II (Collblanc i la Torrassa)

Carretera de Collblanc, plaça de Canalejas, carrer de la Vinyeta, carrer d’Albiol (zona d’aparcament), carrer del Progrés/carrer de Pujós, carrer de Francesc Layret, carrer de l’Onze de Setembre, carrer de Pérez Galdós, carrer del Doctor Martí i Julià, carrer de Rafael Campalans amb rambla Catalana i parc de la Torrassa (zona de jocs infantils).


Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud)

Plaça d’Europa (núm. 1-3 i 8 i zona de jocs infantils), plaça de Can Trinxet, carrer de Clara Campoamor (passadís) i carrer de Ferrer i Guàrdia.


Districte IV (la Florida i les Planes)

Avinguda de la Primavera, avinguda del Doctor Ramon Solanich i Riera (plaça de la Mare de Déu del Pilar-carrer de l’El·lipse), carrer de les Bòbiles (carrer de Font-carrer del Jardí), avinguda d’Isabel la Catòlica (túnel de Renfe-carrer de Sant Rafael i núm. 101), carrer del Teide i parc de la Pau.


Districte V (Pubilla Cases i Can Serra)

Plaça d’Eivissa, carrer de Vinaròs/avinguda de Severo Ochoa, carrer de Vinaròs/plaça d’Eivissa, avinguda del Bosc, plaça de Federico García Lorca, avinguda de Can Serra, carretera d’Esplugues i carrer de Peníscola.


Districte VI (Bellvitge i Gornal)

Rambla de la Marina (núm. 409-Escola la Marina), rambla de la Marina (entorns de Merca-2), Mercat de Bellvitge (accés espai d’entitats), camí de l’Ermita de Bellvitge, avinguda de Carmen Amaya/carrer dels Joncs/carrer de Can Trias (passadissos).


Les actuacions de millora de les instal·lacions d’enllumenat exterior que s’executaran aquest any tenen un pressupost d’adjudicació de 624.000 euros. Aquestes accions s’incrementaran l’any 2020, amb el projecte que servirà per reforçar la il3luminació en les zones encara fosques de la ciutat i al qual es destinaran 2,4 milions d’euros provinents del superàvit municipal de l’exercici de 2018.

El pla de renovació de l’enllumenat públic de la ciutat que es va executar l’any passat, amb un pressupost de 5,4 milions d’euros, va servir per substituir les làmpades de l’enllumenat exterior de tot L’Hospitalet —19.600 punts de llum— i per instal·lar il·luminació led a parcs, places, zones comercials i eixos singulars de la ciutat, entre altres millores lumíniques, d’estalvi energètic i de mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Últimes notícies

Veure imatge de Es completa la reforma urbanística integral dels Blocs Ciutat Comtal (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet treu l’activitat física als parcs de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra incrementen els operatius conjunts de vigilància  (nova finestra)
Veure imatge de Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400