Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

24/01/2020
Educació

L’Ajuntament demana a la Generalitat la planificació i l’execució urgents de les obres de l’Escola Busquets i Punset

El centre, inclòs en el Pla d’urgència, ha patit desperfectes amb motiu de les fortes ventades dels últims dies
Veure imatge de L’Ajuntament demana a la Generalitat la planificació i l’execució urgents de les obres de l’Escola Busquets i Punset (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet dona suport a les famílies de l’Escola Busquets i Punset i reclama a la Generalitat la planificació i execució urgents de les obres de reforma integral d’aquesta escola així com de les altres quatre edificacions escolars incloses al Pla d’urgència i encara pendents de reforma. Així, l’alcaldessa, Núria Marín, ha demanat una entrevista urgent amb el conseller Josep Bargalló per tractar tots els temes que el Departament d’Educació té encara pendents a la ciutat.

Com a conseqüència de les ventades del passat dilluns, l’Escola Busquets i Punset va patir una sèrie de desperfectes i va haver de suspendre un dia l’activitat escolar. Els serveis municipals de manteniment van procedir a reparar de forma ràpida els falsos sostres malmesos a les aules d’infantil i a netejar tots els espais afectats.

Ajuntament de L’Hospitalet i Generalitat van signar fa deu anys un conveni de col·laboració on es recull el compromís del Departament d’Educació de solucionar les deficiències constructives de les escoles de la ciutat incloses en el Pla d’urgència. En el cas de l’Escola Busquets i Punset, hi havia el compromís de construir un edifici nou però més tard, el 2017, es va modificar per una reforma integral, mitjançant la redacció d’un pla director. D’aquesta reforma, ja s’ha executat la substitució de tota la coberta d’uralita i la reforma dels sanitaris. Resta pendent de conèixer el calendari d’execució de la resta d’accions de renovació de l’equipament —renovació d’instal·lacions, fusteria interior, finestres, substitució del fals sostre, sortides d’emergència...

L’escola Busquets i Punset va ser construïda els anys 70 pel Ministeri d’Educació amb la previsió de renovar l’edifici en dues dècades. Els anys 80 el Ministeri va transferir les competències a la Generalitat de Catalunya i de llavors ençà és l’administració competent en les obres de nova construcció, reforma i gran manteniment dels edificis escolars a tot el país. Els ajuntaments tenen les competències del petit manteniment dels edificis, el finançament dels consums, el servei de consergeria, els plans contra l’absentisme escolar i la cessió de solars per a la construcció de nous centres.

Últimes notícies

Veure imatge de L’Hospitalet aprova una moció sobre l’emergència educativa  i el curs escolar 2020-21  (nova finestra)
Veure imatge de Núria Marín celebra la decisió de fer el MWC el juny de 2021 (nova finestra)
Veure imatge de Lliurament de premis de Cinephone Film Festival (nova finestra)
Veure imatge de El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès comença un nou curs (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400