Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

03/04/2020 10:30:00
Covid-19 #JoEmQuedoACasa

#DonesLH, la viquimarató en línia per visibilitzar el talent femení de L’H arreu del món

Es farà el 8 d’abril, d’11 a 13 hores, en el marc del #JoEmQuedoACasa

Consisteix a ampliar la informació sobre vuit hospitalenques rellevants que ja tenen el seu espai a la Viquipèdia i afegir-ne vuit de noves

Veure imatge de #DonesLH, la viquimarató en línia per visibilitzar el talent femení de L’H arreu del món (nova finestra)
#DonesLH és el nom del challenge que diferents organitzacions i institucions de L’Hospitalet s'han plantejat per millorar la presència de dones rellevants de la ciutat —escriptores, esportistes, artistes...— a la Viquipèdia. El repte tindrà lloc en línia el pròxim 8 d’abril, entre les 11 i les 13 hores i és obert a tothom que hi vulgui participar.

Aquesta viquimarató té com a objectius, d’una banda, crear articles sobre vuit dones rellevants de L’Hospitalet que encara no tenen presència a la Viquipèdia en català —Paula Crespí, Isabel Segura i Soriano, Sandra Uve, Anastasia Mayo, Josefa Casas Clavé, Clara Carme Parramon i Homs, Matilde Marcé i Piera i Montserrat Cabré, a més de l’extra sobre associacions feministes a L’Hospitalet. I d’altra banda, ampliar i millorar els articles de vuit hospitalenques que ja hi surten: Anna Caballé Masforroll, Sònia Farré Fidalgo, Imma Gallardo Barceló, parc de la Marquesa, Gema Sevillano, Conxa Llinàs Carmona, Dolors Marín Silvestre i Violeta Denou. 

#DonesLH s’havia d’haver celebrat de manera presencial el 17 de març a Torre Barrina, dintre de les activitats del Dia Internacional a Dona a L’Hospitalet, però es va haver d’anul·lar davant l’estat d’alarma decretat pel coronavirus.

L’activitat l’organitza Torre Barrina. Experiències d’Innovació Social i compta amb la col·laboració del Centre d'Atenció i Informació a la Dona (CAID), el Museu d'Història, l’Arxiu de L’Hospitalet, Biblioteques de L'Hospitalet, Centre d'Estudis de L'H  i Amical Wikimedia.

Una viquimarató és un esdeveniment on editors i editores de Viquipèdia es reuneixen per escriure articles nous o ampliar-ne de ja fets sobre un tema determinat. En aquest cas, i arran de la situació actual, el repte es farà exclusivament en línia. Tot i això, l’organització del challenge posa a disposició de tothom que hi participi una sala de videoconferències on s’oferirà una introducció a la Viquipèdia i es resoldran els dubtes que puguin anar sorgint.

Les persones interessades a participar només s’han d’inscriure a: http://www.l-h.cat/1077024_1.aspx?14n4WqazCKFDw77QLlJZyHPPRBvLQwtytD9qazCRAj7b7CI5rwqazB

Habitualment, les viquimaratons es fan en un mateix espai amb ordinadors i documentació suficient per a l’objectiu proposat. Hi poden participar tant editors experimentats com editors novells o qualsevol persona interessada.

Tot el que s’afegeixi a la Viquipèdia ha de ser enciclopèdic, basat en fonts fiables i referenciat en aquestes fonts. Cal evitar els conflictes d'interessos i tenir present que cal aspirar a textos amb un punt de vista neutral.

Més informació a l’enllaç del challenge: https://w.wiki/LkQ.

#JoEmQuedoACasa #DonesLH

Últimes notícies

Veure imatge de Avui se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient (nova finestra)
Veure imatge de Sis carrers seran espais de vianants durant aquest cap de setmana (nova finestra)
Veure imatge de Mostra Virtual de Teatre Aficionat (nova finestra)
Veure imatge de Ajuntament i restauradors treballen per impulsar la reactivació del sector (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400