L’Hospitalet, una de les primeres ciutats que impulsarà el Pla local d’acció comunitària inclusiva (PLACI)

 Amb l’ acompanyament tècnic de la Generalitat per impulsar el Pla   El PLACI vol potenciar les accions preventives de cohesió social
16/04/2021 10:10:00

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat iniciarà pròximament a L’Hospitalet l’acompanyament tècnic per a la implantació del PLACI (Pla local d’acció comunitària inclusiva) a la ciutat. Ho farà a través del suport de l’Oficina Tècnica creada per a la implantació del PLACI, al personal tècnic municipal.

Aquest és un dels temes tractats en la reunió mantinguda entre el tinent d’alcaldia d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos, i el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, a més de personal tècnic de les dues administracions.

La trobada ha permès compartir la necessitat de potenciar la perspectiva comunitària com a estratègia per enfortir les polítiques i els programes d’inclusió social en un context tan complex com l’actual, tot potenciant les actuacions preventives, i la necessitat d’alinear la diversitat territorial i treballar des de la transversalitat.

El Govern de la Generalitat vol impulsar a tot el territori de Catalunya la implantació d’aquests plans de millora social i L’Hospitalet formarà part dels primers 37 territoris que iniciaran el treball, ja que la seva implantació no serà simultània a tot el territori català.

A L’Hospitalet, es proposa que l’acompanyament permeti posar les bases i els fonaments per al futur desplegament del PLACI a la ciutat. L’acompanyament es farà durant els propers 4 anys amb objectius definits i acordats anualment. Per a l’any en curs es proposen la creació d’aquest espai de formació i treball intern de l’Àrea Municipal d’Equitat i Drets Socials i l’acompanyament per a l'aproximació del procés comunitari desenvolupat al Districte de Collblanc-la Torrassa, en el marc del Projecte ICI i en col·laboració amb l'Associació Educativa Itaca, als nous plans d’acció comunitària inclusiva.

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet, una de les primeres ciutats que impulsarà el Pla local d’acció comunitària inclusiva (PLACI)  (nova finestra)
Centre Cultural Collblanc - La Torrassa | Carrer Mare de Déu dels Desemparats, 87 | 08904 L'Hospitalet | Tel. 93 403 62 53 | ccct@l-h.cat