El web de l’Ajuntament obté el Segell Infoparticip@ pel que fa a la qualitat i la transparència

L’Hospitalet ha obtingut una puntuació del 96,15%
11/05/2021 16:15:00

El web de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha obtingut per vuitè any consecutiu el Segell Infoparticip@ 2020, un distintiu de la qualitat i la transparència de la comunicació pública local que atorga el nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions, que es basa en els resultats d’avaluar aquests webs. 

L’Hospitalet és un dels 121 municipis de Catalunya que han rebut aquest reconeixement. De fet, ha obtingut una puntuació del 96,15%.

L’avaluació dels webs s’ha realitzat a partir de 52 indicadors que han estat modificats en aquesta edició (l’any passat n’eren 48) per pujar el nivell d’exigència de caràcter qualitatiu i que indaguen sobre si ofereixen informació sobre les qüestions bàsiques següents: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i els recursos econòmics, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

En relació amb l’edició anterior s’han afegit 4 indicadors que fan referència a la publicació del codi ètic, les sentències judicials, l’accés al formulari de peticions d’informació en compliment del dret d’accés i l’informe sobre les peticions rebudes i la seva resolució.

El Mapa Infoparticip@ és una plataforma en línia que ha estat desenvolupada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2012.

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El web de l’Ajuntament obté el Segell Infoparticip@ pel que fa a la qualitat i la transparència (nova finestra)
Centre Cultural Collblanc - La Torrassa | Carrer Mare de Déu dels Desemparats, 87 | 08904 L'Hospitalet | Tel. 93 403 62 53 | ccct@l-h.cat